Vesti & događaji

„Priča o zmaju sa Rtnja“

07. Oct 2022

Promocija knjige „Priča o zmaju sa Rtnja“

Povodom ovogodišnje Dečije nedelje pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“ nas je posetila Narodna biblioteka „Vuk Karadžić “iz Batočine, pisac Stevan Stefanović i Danijela Vulićević, direktorka Opštinske biblioteke „Slovo“ iz Lapova.
Tom prilikom učenici škola iz Žirovnice, Brzana, Kijeva i Dobrovodice mogli su čuti predivnu priču o Zmaju sa Rtnja, a oni najuspešniji na takmičenjima su od direktorke Narodne biblioteke „Vuk Karadžić , Ivane Gavrilović, dobili divne poklone!

A poklon je dobio i „Bora Lavirint“ u vidu prelepe fotografija sa prošle posete.

Hvala!

Pogledajte šta o poseti i utiscima kaže Biblioteka:
Сваке прве недеље октобра, почев од 1934. традиционално се обележава Дечија недеља. Овогодишњу Дечију недељу под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“ отворили смо у Бора лавиринту у понедељак, када смо угостили ученике сеоских подручних школа из Жировнице, Брзана, Кијева и Доброводице, али и госте: писца Стевана Стефановића и Данијелу Вулићевић, директорку Oпштинске библиотеке „Слово“ из Лапова. Деца расту уз приче , те је тако присутној деци Стеван Стефановић причао „Причу о змају са Ртња“. У дечијем свету нема зла и туге, већ осмеха, радости и љубави. Одрастање за собом доноси спознају света у коме живимо, а аутор књиге нас је научио како да се са свим проблемима изборимо, како је његова саговорница Данијела Вулићевић приметила „сопствене утваре једино сами можемо да победимо уз малу помоћ пријатеља – вукова (храбрости) и добре виле (љубави).

Приликом посете Лавиринту, в.д.директора Ивана Гавриловић Миладиновић, уручила је скромне поклоне ученицима из Жировнице, који су освојили друго место у квизу ,,Упознајмо Србију и место у коме живимо''. Хвала свима, који су се одазвали нашем позиву. Увек се радујемо искреним дечијим осмесима.“
 
 

Kontakt

 

Success! Your message has been sent to us.
Error! There was an error sending your message.

Lokacija

Lovćenska 16, 34227, Batočina

Email

info@boralavirint.rs

boralavirintmarketing@gmail.com